Loutkar.online
Mízou do dřeva, Hradech Králové Kdyby se ztratili Loutkářská Chrudim 2019Foto: Lucie Čížková

Kdyby byla papírová basa

Z programu letošní Loutkářské Chrudimi vybíráme: Kdyby se ztratili… (Mízou do dřeva, Hradech Králové). Rozhovor: Barbora Jurašková.

Po představení jsem se setkala s oběma herečkami, odpovídala ale autorka hry Pavla Šefrnová Bútová.

Jak váš soubor vznikl?

Při příležitosti večírku, který měl oslavit Jindru Pevného, který vytvářel tyhle obrazy, a tak jsem si říkala, že je potřeba ho uctít a zjistila jsem, že to sama nezvládnu, tak jsem oslovila Báru. Zformovaly jsme se kvůli tomuto představení. A jinak se známe z loutkářské konzervatoře tady v Chrudimi.

Proč jste se rozhodli pro papír?

Protože jsou to obrazy, které byly namalovaný na papír. Takže jsme je jen přetiskly a nalepily na další papír. Kdybychom měly papírovou basu, hrajeme i na papírovou basu.

Váš text vychází z nějaké předlohy nebo je váš vlastní?

Text jsem vyrobila já na motivy těch obrazů.

Mohlo by divadlo vzniknout, kdyby jedna z vás byla muž?

Tak to by asi bylo úplně jiný divadlo.

Recenzi, kterou pro festivalový zpravodaj napsal Jakub Hulák, i záznam z diskuze o inscenaci Kdyby se ztratili… si můžete přečíst v pátém čísle Vykřičníku.

Barbora Jurašková, 4. 7. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.